۴ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۱۷:۴۵

مدير گروه طراحي پارچه و لباس دانشگاه الزهرا در گفتگو با "مهر" : برخي دست اندركاران حوزه طراحي لباس حتي از وجود رشته طراحي لباس در دانشگاه ها مطلع نيستند // ورود كارشناسان طراحي پارچه و لباس به صنعت، صنعت پوشاك را متحول خواهد كرد

مدير گروه طراحي پارچه و لباس دانشگاه الزهرا در گفتگو با "مهر" : برخي دست اندركاران حوزه طراحي لباس حتي از وجود رشته طراحي لباس در دانشگاه ها مطلع نيستند // ورود كارشناسان طراحي پارچه و لباس به صنعت، صنعت پوشاك را متحول خواهد كرد

مدير گروه طراحي پارچه و لباس دانشگاه الزهرا و دبير انجمن طراحان پارچه و لباس گفت : رشته طراحي پارچه و لباس هر چه سريعتر بايد به صنعت وارد شود، اين ارتباط در حدود 40 درصد ايجاد شده اما بايد با استمرار اين حركت نقش دانشگاه در صنعت در زمينه طراحي لباس و پارچه پررنگ تر شود.

صديقه پاك بين در گفتگو با خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر"، ضمن بيان تاريخچه رشته طراحي پارچه و لباس در دانشگاه الزهرا گفت: در سال 1345 دردانشگاه الزهرا كه آن زمان با نام موسسه آموزش عالي دختران شناخته مي شد رشته خياطي راه اندازي شد و در سال 1352 به رشته طراحي پارچه و لباس تغيير نام يافت. از سال 68-67 نيز به دو گرايش مجزا تقسيم گرديد. البته رشته بافت نيز براي مدتي تدريس مي شد اما به دليل عدم استقبال در خور دانشجويان تنها يك دوره فارغ التحصيلان داشت و مجددا دو گرايش طراحي پارچه و لباس باقي ماند.

وي افزود : اخيرا با توجه به تغيير سرفصل و محتواي برخي دروس، علاقمندي دانشجويان بيشتر شده است. سعي كرده ايم رشته طراحي لباس و پارچه كاربردي تر شود به همين منظور از اساتيد دانشگاه هاي مختلف دعوت بعمل آورديم و دروسي مانند چاپ، بافت  و ... به دروس اضافه شد. زيرا اين دو رشته مكمل يكديگر هستند و بهتر است در كنار هم قرار گيريد تا بازدهي كار بيشتر و كيفيت آموزش نيز ارتقا يابد.

پاك بين در خصوص تغييرات صورت گرفته در دروس تخصصي رشته طراحي پارچه و لباس افزود : برنامه دروس بايد هر دو سال يكبار تغيير كند و بازبيني شود زيرا دانش امروز در دنيا به سرعت تغيير پيدا مي كند. ما به اين نتيجه رسيده ايم كه حركت اين رشته به سوي صنعت بايد سريعتر صورت گيرد. در حال حاضر تصميم داريم رشته طراحي لباس مردانه را براي شاخه كار و دانش طراحي نماييم.

دبير انجمن طراحان پارچه و لباس تاكيد كرد : تقريبا 3-2 سالي است كه اين رشته جايگاه مناسب و بهتري پيدا كرده است. با كارخانجات و واحدهاي صنعتي متعددي ارتباطات مثبتي برقرار شده است.

مدير گروه طراحي پارچه و لباس در ادامه در زمينه پيوند رشته طراحي پارچه و لباس با صنعت و دانشگاه يادآور شد : اين ارتباط درحدود 40 درصد ايجاد شده است و افزايش اين ارتباط صنعت پوشاك كشور را متحول خواهد كرد.

وي تصريح كرد : بنده تعصب خاصي به اين رشته دارم و از سال 64 به برنامه ريزي پيرامون طراحي لباس و پارچه مي پردازم. به همين دليل سعي مي كنم از واحدهايي كه در زمينه اين رشته در ساير كشورها وجود دارند كسب اطلاع نمايم و آن ها را در جهت علمي تر و تخصصي تر شدن رشته طراحي پارچه و لباس به كار گيرم.

پاك بين يادآور شد : دبيرخانه اي در زمينه طراحي لباس تشكيل شده است اما تصور مي كنم افرادي كه در اين زمينه كار مي كنند حتي اطلاع ندارند كه در دانشگاه الزهرا رشته طراحي پارچه و لباس وجود دارد و اساتيد ارزشمندي نيز در آن تدريس مي كنند كه مي توانند نظرات سازنده اي در مورد لباس ملي ارائه نمايند.

وي در ادامه افزود : در مورد لباس ملي بايد عرض كنم آنطور كه برخي تصور مي كنند لباس ملي تنها يك نوع لباس نيست. ممكن است دو يا چند لباس ملي داشته باشيم كه معرف و نماد ايران و ايراني در مجامع بين المللي باشد.

پاك بين اشاره اي نيز به انجمن طراحان پارچه و لباس كرد و تصريح كرد : مدت ها بود كه در فكر ايجاد يك انجمن براي طراحان پارچه و لباس در ايران بودم اين موضوع را با همكاران و دوستان در ميان گذاشتم و سرانجام اقدامات اوليه جهت ثبت انجمن صورت گرفت. اعضاي هيات موسس از ميان كارشناسان انتخاب شدند و پس از كش و قوس هاي فراوان طي مراحل قانوني اين انجمن بوجود آمد. در حال حاضر نيز در صدد انتشار خبرنامه انجمن هستيم.

وي در پايان به مساله مد اشاره كرد و اظهار داشت : همان طوريكه مي دانيد در داخل كشور خط دهنده مد نيستيم و اكثر قريب به اتفاق مد پارچه و لباس از ساير كشورها اقتباس مي شود و مورد استفاده توليدكنندگان و مصرف كنندگان داخل كشور قرار مي گيرد.

دبير انجمن طراحان پارچه و لباس در پايان افزود: با تشكيل انجمن طراحان پارچه و لباس قصد داريم در ايران خط دهنده باشيم زيرا توانمندي هاي فراواني در اين زمينه داريم. بحث پوشاك از اهميت فراواني برخوردار است زيرا پوشش تنها محافظ انسان در برابر سرما و گرما نيست بلكه مي تواند بعد اقتصادي، فرهنگي ، سياسي و ... نيز داشته باشد. خوشبختانه پوشش مشاغل و سازمان هاي مختلف در شهر جدي گرفته شده بطوريكه اكثر سازمان هايي كه براي آنان پوشش خاصي در نظر گرفته شده است از اين موضوع رضايت كافي دارند.

کد خبر 175673

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha